nedelja, 30. september 2012

Strupene lepotice II.

V prejšnji objavi je bil fotosešn Rdečih mušnic, ki so res prave lepotice, a tudi te ne zaostajajo dosti. Predvsem prava je nekaj posebnega in je do danes še nisem videla. Poglejte kako je lepa, sivkasto-srebrne barve, posuta s skoraj zlatimi pikami in s pravo kronico okoli pasu :-))
Me prav zanima, kako s imenuje?


 
Zelena mušnica



 
Rjave mušnice
Ali ste vedeli, da je morda ravno ena od teh spodnjih užitna? Namreč, Rdečkasta (biserna) mušnica in Čokata mušnica sta menda užitni, prava celo zelo okusna in vsestransko uporabna. Seveda je surova strupena, ampak "predelana" pa užitna? NE Hvala!!! Niti malo me ne privlači, pa še tako preveč so si podobne med seboj, da jo zlahka zamenjamo! 
Opazite razliko med zgorno in spodnjo? Komajda, kajne! Raje jih pustite v gozdu in jih smo občudujte, tako kot jaz :-))


 
Pazite kaj nabirate!!!

6 komentarjev:

  1. Gobice so res čudovite ... in prva prav posebna - najbrž bi ti kaj več o njej lahko povedala kakšna gozdna vila :o)))

    Vse dobro ...

    OdgovoriIzbriši
  2. jAZ NISEM KAJ PRIDA POZNAVALKA GOB, A ME NJIHOVE BARVE IN OBLIKE POVSEM OČARAJO.

    OdgovoriIzbriši
  3. Super gobja serija ti je uspela.

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako zanimiva srebrna goba ...

    OdgovoriIzbriši
  5. Oj še enkrat jaz :o))) Ta teden sem bila v gozdu z eno gobarko, ki gobice dobro pozna in naleteli sva tudi na takšno, kot je na tvoji prvi fotografiji ... panterjeva mušnica je in je primerna samo za opazovanje in slikanje :o)))

    Vse dobro ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Veš, jaz sem pa vprašala prav na gobarsko društvo, pa so mi rekli, da je čokata mušnica. Jaz mislim, da ni ne ena ne druga, kajti ti dve sta obe menda rjavi. Tale moja najdena pa niti približno ni rjava! Sicer pa, naj bo mušnica užitna ali ne, jaz jim ne zaupam. So Marele preveč slastne :-))))

      Izbriši

Related Posts with Thumbnails
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...